Ç.
ile pideciye gittik. Levent’te Alo 24. Yeni açılmış. Ege bölgesinde imiş asıl
şubeleri. Nazilli-Aydın tarzı pide yapıyorlarmış. Menüde pizza da var kebaplar
da. Çok karışık olmuş. Neyse garsona sorduk nelerde iddialısınız.
G:
Pidelerimiz meşhurdur. Kuşbaşılı yaptırayım?
C:
Ne eti kullanıyorsunuz.
G:
Dana eti efendim. (Titreyerek ve sarsılarak) Sıfffır yağlı…
C:
Yağsız istesem salata yerdim. Pideciye gelmezdim.
G:
ehe ehe ehe (Ne diyor bu? bakışı)
C:
O zaman sen bana peynirli yumurtalı getir.
Tatlı
lor peynirli yapıyorlarmış. Ç kıymalı yumurtalı istedi. Ç burada kritik bir
hamle yaparak tereyağı ve kimyon da istedi; Nazilli pidesinin olmazsa olmazı.
Getirdiler ama bence kahvaltı için verdikleri tereyağı ile her lokantada
olabilecek kimyonu getirdiler; özel olarak bulundurmuyorlardı yani. Bir de
ortaya lahmacun istedik önden.
Ortaya
lor peynirli haydari ve ezme ile salata geldi. Lor peynirli haydari ilginçti.
Lahmacun
yavandı. Pideler geldi. Lor peynirli pide değişik bir tad vermiş ama hamur
kalitesi ve pide çok da matah değildi. Tereyağını basınca biraz bişeye benzedi.
Kıymalıdan da tattım. Çok özel değildi.
Fiyatlar
oranın ortalamasındaydı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder