25 Mart 2014 Salı

Muhallebicilerin Kurtuluşu

Osmanbey-Pangaltı-Kurtuluş hattındaki yemek kültürüne hastayım. Oldukça eski ve enfes ve mezeciler ile muhallebiciler kendine özgü bir yeme kültürünün oluşmasını sağlıyor. Geçen gün oralarda takılırken birinden çıkıp ötekine girmek suretiyle kendimi ödüllendirdim. Çok da başarılı bir insan olduğum için kendimi bol bol ödüllendiririm zaten.

Göreme Muhallebicisi, Kurtuluş Caddesi’nde ufak bir yer. Menemen ve sütlü tatlıları ile meşhur. Millet sırada lan! Menemen milimetrik ve mikro bir doğa olayı olduğu için dışarıda menemen beğenmem zor. O kısmı ancak evde kendim tutturabiliyorum ama buranın menemeni meşhur. Sütlü tatlıları old school bir lezzeti garanti ediyor. Su muhallebisinin üstüne de gül suyu döküyorlar mis gibi. Kısa yemek molaları için inanılmaz ideal ve samimi bir mekan.

Şimdi Nişantaşı Şakayık Sokak’ta da yeni bir yer açmışlar (Kurtuluş’taki küçük dükkanda yer yoktu buraya geldik), Bomonti’de de bir tane açacaklarmış. Nişantaşı’ndaki mekan oldukça büyük ve daha eli yüzü düzgün gözüküyor. Pek çok mamulünü ortaya söyledik ve yine sütlü tatlılar; başta tavuk göğsü olmak üzere tatmin edici.

Dandik fast food karşısında her zaman kaliteli muhallebiciyi tercih ederim. Tatava yapma git ye ! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder